HockeyNews
PLUS

Lyckas Frölunda locka hem VM-guldhjälten? "Håller dialog med många"

(18295) Fredrik Pettersson/Zürich/ZSC Lions
Bildbyrån

Publicerad: 2 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Fredrik Petterssons treårskontrakt med ZSC Lions i Zürich är på väg att löpa ut.

Frågan är nu om Frölunda får hem VM-guldhjälten till Scandinavium.

– Vi håller väl egentligen dialog med ganska många av våra före detta spelare. Det gör vi alltid, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Inte sedan 2012 har den kvicke högerskytten Fredrik Pettersson spelat för Frölunda. Sedan dess har han spelat i tre KHL-klubbar och från 2017 och framåt har han varit i den schweiziska storklubben ZSC Lions från Schweiz där han har den tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg som coach.


Men i vår går hans treårskontrakt med Zürichklubben ut och han är tillsammans med Ryan Lasch en av spelarna med en oklar framtid.


Samtidigt i hans moderklubb Frölunda håller sportchefen Fredrik Sjöström på med lagbygget. Efter att ha förlängt kontrakten med bland andra Niklas Rubin, Anders Grönlund, Linus Nässén, Patrik Carlsson, Theodor Niederbach, Mats Rosseli Olsen och Daniel Torgersson återstår ytterligare några pusselbitar att lägga.


– Det är väl egentligen ingen annorlunda situation än något annat år. Det blir lite att det kommer någon, lite pö om pö, säger sportchefen Fredrik Sjöström till HockeyNews.se utan att avslöja hur många förhandlingar han håller igång i för tillfället.


– Det håller jag för mig själv. Det kanske är någon eller två, vi får väl se.


Fredrik Petterssons kontrakt med schweiziska ZSC Lions i Zürich löper ut. Frölunda nästa? Foto: Bildbyrån.


Enligt uppgift till HockeyNews.se undersöker Frölunda möjligheten att få hem Fredrik Pettersson. Innan han stack utomlands för snart nio år sedan hann Pettersson göra 117 poäng (50 mål, 67 assist) på 214 SHL-matcher.


– Vi håller lite för oss själva vilka vi pratar med och vilka vi inte pratar med. Generellt sett så pratar vi med många gamla Frölundaspelare, det gör vi, säger Sjöström.


Men det är lite speciellt i år i och med det faktum att hans kontrakt går ut?


– Jag hör vad du säger, men som sagt, vi håller dialog med många av våra gamla spelare så får vi se sedan, säger Sjöström.


Fredrik Pettersson är inne på sin fjärde säsong i Zürich och har gjort 124 poäng (60 mål, 64 assist) på 152 matcher. Foto: Bildbyrån.


33-årige Fredrik Pettersson har varit skadad den senaste månaden. Den här säsongen har han gjort tolv poäng varav åtta mål på 25 matcher för ZSC Lions.


Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kan inte resa runt och se spelare på plats och träffa dem under pandemin, men genom tekniken kan han scouta spelare som Fredrik Pettersson via datorn där han ser matcherna.


LÄS MERLyckad operation för Frölundas Lucas Raymond: "Blir borta en tid"


– Vi har tillgång till olika system och vi kan se många olika ligor. Det är allt ifrån AHL, finska ligan, så vi har tillgång till att kunna se det. Det finns verktyg att kunna göra ett bra jobb ändå, förklarar Fredrik Sjöström.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!